Zdobení medových perníků

altPěkné, již tradiční předvánoční setkání proběhlo v sobotu 8. prosince  ve společenské místnosti v Suchdolu. Tam jsme se po roce sešli při příležitosti zdobení medových perníčků. Ty pro nás opět napekla paní Klímová, která nám také trpělivě vysvětlila a ukázala, jak je pěkně nazdobit. Letos měly děti možnost vyzkoušet zdobení sněhuláků, stromečků, srdíček a rybiček a šlo jim to opravdu pěkně od ruky. Na závěr našeho setkání nám paní Klímová nachystala pěkné a hlavně nečekané překvapení. Napekla nám hvězdičky různých velikostí a každé z dětí si jednu nazdobilo.

Pak už se hvězdičky navlékaly a skládaly na připravený stojan a tak vznikl krásný vánoční strom (cca 60 cm vysoký). Ten se ještě dozdobil rampouchy z bílkové polevy. Na zdobení stromečku se podílely nejen děti, ale i maminky a to nejhezčí, profesionální zdobení, pak vytvořila paní Klímová. Kdo bude chtít toto naše společné dílo vidět, tak má možnost v knihovně, kde bude vystaveno až do ledna.

V předvánočním shonu bylo tohle sobotní odpoledne hezkým zastavením a příležitostí pro milé setkání. Velký dík patří paní Filoušové, paní Klímové a její dceři a také paní Kašpárkové. Myslím, že zdobení perníčků v Suchdolu je jedna z nejoblíbenější a nejnavštěvovanější akcí roku.